Catorze pimes catalanes reben 700 000 euros de la UE per desenvolupar projectes innovadors

 

La Comissió Europea inverteix 8,8 milions d’euros en 184 empreses innovadores

A l’última convocatòria d’ajuts de l’instrument europeu de finançament destinat a les pimes, que forma part del programa Horitzó 2020, la Comissió Europea ha triat 184 petites i mitjanes empreses de vint-i-vuit estats membres. Entre aquestes empreses n’hi ha catorze de catalanes que han presentat projectes molt diversos de diferents sectors que van des d’un sistema per detectar anomalies en la superfície del sòl, fins a un robot que ajudi els nens amb autisme a desenvolupar el seu aprenentatge. (Vegeu la llista completa a l’annex)

 

El finançament d’aquestes empreses correspon a la fase 1 de l’instrument. Això vol dir que cadascun dels projectes rebrà 50 000 euros per finançar estudis de viabilitat de nous productes que podrien pertorbar el mercat. Les empreses beneficiàries també tenen dret fins a tres dies d’assessorament empresarial gratuït.

 

En aquesta quarta i última convocatòria del 2016, que concloïa el 9 de novembre, la Comissió Europea ha rebut 2 091 sol·licituds. Les 184 pimes seleccionades han presentat un total de 176 projectes. Val a dir que en un mateix projecte hi pot participar més d’una empresa.

 

La majoria de projectes finançats correspon al sector del transport (29), a les TIC (26) i a la salut (21). En aquesta convocatòria les pimes espanyoles han estat especialment afortunades perquè se n’han triat 52, de les quals un 27% estan ubicades a Catalunya, seguides de les italianes (24) i de les britàniques (13). D’ençà que es va engegar el programa l’1 de gener del 2014 han rebut finançament de la fase 1 d’aquest instrument 2 024 pimes.

 

La propera convocatòria tindrà lloc entre l’1 i el 15 de febrer del 2017.

 

 

-Més informació sobre el SME Instrument

 

 

Mapa Europeu de les PIMES beneficiades per l’ Instrument SME

 

 

 

Empreses catalanes beneficiàries

 

 

EmpresaCiutatFinançamentProjecte
Manufacturas GumàBarberà del Vallès50.000 eurosAnalitzar la viabilitat d’una membrana innovadora per incorporar als airbags per adaptar-los a cada client i reduir-ne els riscos
CEBIOTEXBarcelona50.000 eurosDesenvolupament de membranes de nanofibres per l’alliberament local de principis actius per al tractament local del llit quirúrgic després de la cirurgia d’extirpació de tumor
Dyna Tech 2012Barcelona50.000 eurosDesenvolupament d’un robot per  millorar l’aprenentatge i les relacions socials dels nens amb autisme.
SEQUENTIA BIOTECHBarcelona50.000 euros 
Verasat GlobalBarcelona50.000 eurosUn servei de missatgeria per satèl·lit fiable i rendible.
WATCHITYBarcelona50.000 eurosUna plataforma de vídeo en directe perquè les organitzacions puguin aprofitar i interactuar amb els vídeos que els usuaris fan dels seus esdeveniments.
WattabitBarcelona50.000 eurosUn sistema de gestió intel·ligent d’energia a nivell industrial per reduir-ne el consum.
INOLVE NEWTECHBegur50.000 eurosRainlove, un sistema de rec que avalua les necessitats reals d’aigua de les plantes i permet estalviar fins el 80% de consum d’aigua.
DARES TECHNOLOGHYCastelldefels50.000 eurosUn sistema per detectar i monitoritzar anomalies en la superfície del sòl que poden ser claus en sectors com la mineria, el petroli, gas, o en la detecció de desastres naturals
HIGH ENDURANCE MULTIPURPOSE AERIAL VEHICLES SCastelldefels50.000 eurosHemav, un sistema que oferirà, a través de drons i big data, informació perquè els agricultors prenguin decisions adequades.
HEMOPHOTONICCastelldefels50.000 eurosBabyLux és un sistema per detectar danys cerebrals en nadons prematurs
GEONUMERICSCastelldefels50.000 eurosM2M
TETRALEC ELECTRONICA INDUSTRIALGranollers50.000 eurosDeepview és un sistema de detecció d’errors en la producció  a alta velocitat de superfícies corbes (tubs) molt utilitzats, sobretot, en el sector de l’automoció.
Controlpack SystemsSènia50.000 eurosTapmelt és una cinta d’embalar tèrmica i reciclable.