Catalunya lidera la inversió productiva estrangera a l’Estat ( estudi de Cambra de Barcelona )

 

Barcelona, 24 de juliol de 2019.- Catalunya és, amb diferència, el primer territori de l’Estat pel valor dels actius productius vinculats amb la inversió estrangera entre els anys 2003 i 2017. Així es desprèn de l’estudi monogràfic Impacte econòmic de la inversió estrangera directa a Catalunya elaborat pel Gabinet d’Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona, que s’ha presentat aquest matí en roda de premsa.

L’estudi analitza l’impacte econòmic de la inversió estrangera directa a Catalunya, en comparació amb el conjunt de l’Estat i la Comunitat de Madrid, al llarg del període 2003-2017. Així mateix, també estudia la posició inversora estrangera estimada per a Catalunya en comparació amb altres economies europees i el conjunt de l’economia mundial i l’evolució de la inversió productiva total (estrangera i domèstica) a Catalunya en comparació amb el conjunt de l’economia espanyola i les principals economies de la zona de l’euro al llarg del període 2000-2018.

El debat públic sobre l’impacte de la inversió estrangera a Catalunya i a Espanya es focalitza en les dades trimestrals i anuals d’inversió bruta. Una limitació important associada amb aquestes dades és l’excessiva volatilitat, que dificulta poder identificar la tendència de fons. En aquest estudi s’analitza l’estoc de la inversió neta acumulada, a partir de dades oficials i públiques, però poc conegudes fora dels àmbits especialitzats. L’anàlisi dels estocs nets no està afectat per la volatilitat associada amb els fluxos bruts i facilita la identificació de tendències. A més, permet neutralitzar “l’efecte seu” que contamina les dades d’inversió bruta amb periodicitat trimestral o anual.

Més informació sobre la Inversió Estrangera a Catalunya aqui

 

Accés a la Presentació Estudi Inversió Estrangera a Catalunya

 

Accés a l’ estudi sobre Inversió estrangera a Catalunya