BREXIT : Consell pràctics de UPS a tenir en compte per a les empreses amb relació amb el Regne Unit

 

Si no es ratifica un nou acord comercial per a aquesta data i no s’estén el període de transició, tot el comerç entre el Regne Unit i la Unió Europea estarà subjecte a les regles de l’Organització Mundial de Comerç (OMC) a partir de l’1 de gener de 2021.

 

Com preparar la teva empresa?

Hi ha diversos passos que has de seguir per preparar la teva empresa per al Brexit:

 

Registra’t per obtenir un Número d’Identificació d’Operador Econòmic (EORI)

Es requereix un nombre EORI tant al Regne Unit com en un país de la Unió Europea, ja que, serà necessari per continuar amb el comerç.

 

Impost sobre el valor afegit

Si estàs important pel teu compte, el que fa que la teva empresa sigui deutora dels impostos i de l’import de l’IVA, però lliuraments directament als teus clients (per exemple, l’incoterm DDP – Lliurament amb Drets Pagats), pots considerar el registre de l’ IVA al país de despatx.

A partir d’l’1 de gener de 2021, els remitents que venguin productes amb un valor igual o menor a £ 135 al Regne Unit, seran responsables tant de l’cobrament com de l’pagament de l’IVA del Regne Unit per a aquests enviaments. L’import de l’IVA ha de recaptar en el punt de venda i pagar-se a l’departament d’Administració d’Hisenda i Duanes del Regne Unit (HMRC) a través del registre de l’IVA en el Regne Unit.

Per béns venuts al Regne Unit per un valor superior als £ 135, l’importador seguirà sent responsable de l’pagament de l’IVA del Regne Unit. L’importador pot fer el pagament ja sigui mitjançant la comptabilització de l’IVA ajornat o amb la declaració de duanes

 

VAT Rules and Rates

 

VAT Registration a UK

 

Nomena un importador registrat (IOR) si el destinatari no és el declarant

 

L’IOR és responsable dels teus declaracions duaneres. Per a les empreses que exporten a la UE, pot ser una filial amb seu a la UE si forma part de la transacció o un agent de duanes amb seu a la UE. Així mateix, per a les empreses que exporten a Regne Unit, el IOR ha de ser una entitat de Regne Unit.

 

Familiaritza’t amb la factura comercial

 

Quan facis un enviament que encreuament una frontera duanera, has d’incloure una factura comercial com a base per a la declaració de duanes. Després de al 31 de desembre de 2020, això probablement s’aplicarà a totes les trameses entre el Regne Unit, la UE i destinacions internacionals.

Recomanem que et familiaritzis ara amb els requisits perquè tinguis la certesa que la informació que proporciona és precisa i completa. Busca els codis aranzelaris harmonitzats dels teus productes i els incoterms per als teus enviaments.

 

BREXIT sin Acuerdo Registro EORI

 

Commercial Invoice Guide