BREXIT : Acord cooperació amb Unió Europea

El passat 24 de desembre de 2020 i després d’unes intenses negociacions durant un període de 4 anys, la Comissió Europea ha arribat a un acord amb el Regne Unit sobre els termes de la seva futura cooperació amb la Unió Europea. Un Acord de Comerç i Cooperació UE-Regne Unit que té l’objectiu de protegir els interessos europeus, garantir una competència justa i una cooperació continuada en àrees d’interès mutu. L’avantprojecte d’Acord de Comerç i Cooperació consta de tres pilars principals:

 

  • Un Acord de Lliure Comerç: nova aliança econòmica i social amb el Regne Unit
  • Una nova aliança per a la seguretat dels ciutadans de la Unió Europea, i
  • Un acord horitzontal sobre governança: per donar la màxima seguretat jurídica a les empreses, consumidors i ciutadans. Aquest capítol proporciona claredat sobre com s’operarà i controlarà l’acord.

 

L’Acord de Cooperació i Comerç cobreix una sèrie d’àrees d’interès per a la UE i salvaguarda la integritat del Mercat Únic i la indivisibilitat de les llibertats lligades a persones, béns, serveis i capital.

 

En arxiu annex us fem arribar infografia de la Comissió Europea que pretén recollir les línies bàsiques d’aquest Acord, així com els principals canvis que afectaran a les relacions.

 

A_new_relationship_-_Brochure.pdf