Balanç de la inversió estrangera a Catalunya 2011-2016

Informe que analitza les inversions estrangeres que ha atret Catalunya entre el gener del 2011 i el juny del 2016 i l’impacte que ha tingut per a l’economia catalana en termes de volum d’inversió i llocs de treball creats.

Sota el títol Balanç de la inversió estrangera a Catalunya 2011-2016, el document analitza els fluxos d’inversió estrangera a 42 països del món per identificar les oportunitats d’inversió que ofereix Catalunya. Així, l’informe explica quins països han invertit més a Catalunya i quins són els sectors en què el nostre territori presenta més oportunitats de negoci per a les companyies estrangeres

Principals conclusions

  • Entre el gener del 2011 i el juny del 2016 Catalunya ha atret 14.532 milions d’euros d’inversió estrangera, que provenen de 601 projectes d’inversió de companyies multinacionals que han creat 38.385 llocs de treball directes al nostre país.
  • Tot i representar el 16% de la població de l’Estat espanyol, Catalunya ha estat responsable de la captació del 31% del volum d’inversió estrangera, del 37% del nombre de projectes i del 34% dels llocs de treball creats per aquests projectes.
  • Els països que més han invertit a Catalunya són Estats Units, Alemanya, França i Regne Unit, mentre que sectorialment destaquen les inversions en TIC i logística.
  • De cara el futur, en termes sectorials, les noves inversions estrangeres a Catalunya estaran protagonitzades per la indústria (indústria 4.0, pintura i revestiment, smart packaging i roba esportiva), TIC (big data, comerç electrònic, mobilitat intel·ligent i videojocs) i serveis (serveis alimentaris, valor compartit i serveis per a la tercera edat).

Accés a la presentació d’ ACCIÓ sobre la Inversió estrangera a Catalunya