Anàlisi de les exportacions catalanes del 2017

Les vendes a l’exterior de les empreses catalanes assoleixen el setè any consecutiu de rècord històric i ja superen els 70.000 milions d’euros, una xifra un 8,7 % superior a la del 2016. Consulta i descobreix totes les dades en aquest informe

Per setè any consecutiu, les exportacions catalanes assoleixen un nou rècord històric. Els 70.828,7 milions d’euros del 2017 marquen un nou màxim que supera en un 8,7% l’assolit l’any 2016. Es tracta d’un creixement superior al de la zona euro (7,2 %) per vuitè any consecutiu. Aquest informe de la Unitat d’Estratègia i Intel·ligència Competitiva d’ACCIÓ t’ofereix totes les dades del comportament de les vendes a l’exterior de les empreses catalanes.

Aquestes xifres es tradueixen en un clar lideratge català en les exportacions d’Espanya, en les quals les catalanes representen el 25,6 %. Un percentatge molt superior al d’Andalusia (11,2 %) o la Comunitat de Madrid (11 %), que completen el podi.

Alhora, destaca el fet que les vendes catalanes a la resta del món (+8,7 %) segueixen creixent per sobre de les vendes a Espanya (+4,5 %). En aquest sentit, les exportacions internacionals ja representen el 64,5 % del totalde les vendes fora de Catalunya; mentre que les dirigides a Espanya es queden en el 35,5 %.

Accés a la informació sobre Exportacions catalanes elaborada per ACCIO

 

Analisi de les exportacions catalanes 2017