energia térmica

S’ha obert una línia d’ajuts per impulsar les energies renovables d’ús tèrmic dotada amb 27,3 milions d’euros. Aquest programa té per objectiu avançar en la transició energètica mitjançant la substitució d’energies d’origen fòssil per energies renovables per a la generació de fred i de calor.

La línia està dotada amb recursos dels fons europeus Next Generation, i les sol·licituds es podran cursar a partir del 2 d’agost.

La convocatòria vol incentivar fonts d’energia com l’energia solar tèrmica, la biomassa, la geotèrmia, l’aerotèrmia i la hidrotèrmia, i també fomentar les microxarxes de fred i calor a partir d’energies renovables.

Sovint, l’electrificació d’aquest tipus de necessitats no és viable tècnica o econòmicament, i per això, cal avançar en la cobertura d’aquestes demandes amb energies renovables tèrmiques.

Qui els pot demanar?

Hi podran optar professionals autònoms, empreses, organitzacions i entitats sense ànim de lucre i administracions públiques.

  • Tots aquells beneficiaris que realitzin una activitat econòmica hauran d’iniciar l’actuació a partir de l’obertura de la convocatòria.
  • Els beneficiaris que no realitzin activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis s’hi podran acollir si l’actuació s’ha executat des del 23 de desembre de 2021.
  • En el cas de les instal·lacions en edificis no residencials, establiments i infraestructures del sector públic, s’hi podran acollir totes aquelles actuacions que s’hagin executat des del 23 de desembre de 2021.

Per accedir al tràmit, visita aquest enllaç