Argelia Espanya

La incertessa està imperant en les rel·lacions comercials entre les empreses espanyoles i els seus clients d’Algèria arran de l’ordre algerià de congelació d’operacions de domiciliació del dia 9 de juny.

Malauradament, avui dia no hi ha cap formalitat o documentació que marqui la línia organitzativa de les relacions comercials. A falta d’aquesta línia d’actuació, aquesta situació provoca moltíssima incertesa i està impossibilitant en la pràctica la domiciliació de les operacions, el corresponent enviament de mercaderies i el custom clearance de les exportacions amb destí Algèria pel risc que suposa.

D’igual forma, s’està dificultant moltíssim la triangulació de mercaderies amb origen Espanya cap Algèria.

Per tractar d’analitzar la situació en detall, el proper divendres 1 de juliol a les 10h, Cambra de Comerç de Sabadell organitza un webinar per analitzar les afectacions del conflicte. Podeu formular el registre en el següent enllaç

Tanmateix, podeu accedir al document d’ACCIÓ on es resumeixen els punts més importants de la video conferència celebrada el dia 21/06/2022 a càrrec de la secretaria de Estado de Comercio del Govern Espanyol.

Afectacions Comercials amb Algèria

Per a qualsevol altre consulta, podeu contactar amb Marc Rodríguez a mrodriguez@cambramanresa.org