La Plataforma d’Entitats per la Rebaixa de l’IBI a Manresa, formada per una cinquantena d’entitats de la ciutat, ha fet públic avui el seu posicionament davant la propera aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament per a l’any 2017. La Plataforma recorda al consistori les peticions plantejades el 2014 i que no han estat ateses i insisteix en reclamar un IBI més just, eficient i social, que doni resposta a les necessitats de famílies i empreses de la ciutat i deixi de ser un obstacle per a la seva competitivitat.

En aquest sentit, la Plataforma aposta per tirar endavant noves estratègies que generin il·lusió i noves idees i permetin trencar la dinàmica negativa i de retallades dels darrers anys. La cooperació entre municipis de la comarca, creant una àrea metropolitana del Bages liderada per Manresa, es planteja com una possible idea per fer front a la caiguda d’ingressos generada per la davallada demogràfica.

A la roda de premsa d’aquest matí hi han participat representants d’algunes de les entitats membres de la Plataforma. Pere Casals, president de la Cambra de Comerç de Manresa, ha insistit en la demanda de rebaixar l’IBI un 5% anual, fins ajustar-lo als valors reals de mercat. Una petició, ha dit, “a la qual l’Ajuntament de Manresa no s’hi ha acostat encara”. També ha exposat una altra de les demandes de la Plataforma, en el sentit que la tarifació social de l’IBI es faci en base a un salari mínim de 1.000 €.

Enric Martí, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, ha dit que “continuarem treballant perquè l’IBI s’apliqui d’una forma més justa que fins ara”. Jordi Carreras, secretari gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages, ha demanat “una actitud activa dels líders polítics”. Josep Alías, president del Gremi de Constructors, ha assegurat que “tenim idees i ganes de fer coses, però fins ara l’administració ens ha escoltat poc”. Per la seva banda, el president de la delegació del Bages del Col·legi d’Arquitectes, Enric Massana, és qui ha llançat la proposta de crear una àrea administrativa que uneixi Manresa, Sant Fruitós i Sant Joan de Vilatorrada. Ha afirmat que “el que demanem ara és fer un pas endavant, ser proactius i obrir el debat a noves alternatives”.

Manifest de la Plataforma d’Entitats per la Rebaixa de l’IBI: 161013_comunicat_ibi