La plataforma que reuneix més de 50 entitats a favor de la rebaixa de l’IBI a la ciutat de Manresa ha decidit continuar demanant una reducció de la recaptació d’un 5% ja per l’any vinent, malgrat la negativa del consistori fins al moment. Les entitats van celebrar ahir una assemblea en què es va informar de les darreres gestions realitzades i es va debatre sobre les línies de treball a seguir a partir d’ara en matèria d’IBI i de cadastre. Entre les entitats hi ha malestar per l’immobilisme de l’Ajuntament a les seves peticions i la poca predisposició a valorar alternatives que permetin reduir l’IBI.És per aquest motiu que, amb l’objectiu de forçar una resposta, es va decidir presentar una moció en un proper ple municipal que obligui a tots els grups a pronunciar-se sobre aquesta qüestió.

Els representants de les entitats presents a l’assemblea van coincidir en considerar l’IBI la qüestió principal en la seva reivindicació. En aquest sentit, volen un compromís a llarg termini i per això apel·len a tots els grups, tant del govern com de l’oposició, tenint en compte que l’any 2015 hi ha eleccions municipals. La plataforma, a més, va rebutjar formar part d’una comissió a proposta de l’Ajuntament per valorar en quines partides del pressupost municipal es pot retallar en benefici de reduir l’IBI. Des de les entitats consideren que aquesta és una responsabilitat dels polítics tot i que accepten que se’ls consulti.

Pel que fa a demanar una nova ponència cadastral, la plataforma accepta la proposta feta per la gerència del cadastre i que ha de donar com a resultat una adequació dels valors a la realitat del mercat. La proposta de la gerència consisteix en acollir-se a una rebaixa linial del 27% aquest 2014, que hauria de ser del 29% el 2015, i en participar en una comissió de seguiment per tal de detectar desajustaments dels valors cadastrals amb els de mercat i resoldre’ls pel 2016. Les entitats consideren que si es compleixen aquestes condicions s’obtindran resultats més ràpidament que si es fa una nova ponència. La plataforma, a més, considera positiu poder formar part del grup de treball que faci seguiment de l’evolució dels valors i de la seva adequació a la realitat del mercat.