La Taula de la Construcció, organisme encapçalat per la Cambra que reuneix diferents col·lectius, gremis i col·legis professionals del sector de la construcció, ha demanat a l’Ajuntament que ampliï el termini per presentar al·legacions al POUM, que formalment finalitza el proper dia 7 de juliol. La Taula ha fet aquesta petició de forma oficial però de moment no ha rebut resposta per part del consistori, malgrat que de manera informal se’ls va transmetre la bona predisposició per atendre-la. És per això que el conjunt d’entitats agrupades a la Taula de la Construcció emplacen els responsables municipals a comunicar el més aviat possible si aquesta ampliació del termini es farà efectiva o no.

La Taula considera que, amb el canvi de govern i de regidor responsable de l’àrea d’Urbanisme, es fa necessari disposar de més temps per comentar i aprofundir amb els responsables del POUM diferents aspectes que no es van poder conèixer fins que el document es va fer públic amb la seva aprovació inicial. Un cop estudiada la proposta amb detall, la Taula ha vist que hi ha molts més aspectes a considerar dels que inicialment es pensava, ja que el POUM introdueix un gran nombre de novetats en la normativa urbanística de la ciutat i inclou una infinitat de plans d’actuació en múltiples zones, molts més que en l’anterior POUM.

És per aquest motiu que, abans de redactar i presentar les al·legacions que considerin necessàries, els membres de la Taula de la Construcció volen debatre alguns d’aquests aspectes amb els responsables de l’equip de govern. En cas que no s’ampliï el període d’al·legacions, la Taula de la Construcció presentarà igualment les seves esmenes i espera poder-les comentar a posteriori amb els responsables polítics del POUM.

La Cambra considera que la fase per presentar al·legacions al POUM és clau per acabar disposant d’un document que reculli les aportacions del conjunt de la ciutadania. En aquest sentit, la institució es va comprometre a analitzar la proposta en profunditat i a fer-hi les aportacions pertinents, recollint la visió i els interessos de les diferents realitats empresarials que conviuen a la ciutat i que són representades per la Cambra. Segons la Cambra, el POUM és una eina clau per afavorir totes les activitats econòmiques i compatibilitzar-ne els interessos, a vegades aparentment contraposats.