Una xerrada sobre el lideratge femení a la indústria, a càrrec d’Elvira Garcia, CEO d’Inoxforma, i d’Olga Perarnau, adjunta a la direcció del laboratori de qualitat de Denso Barcelona, ha obert aquest dijous el matí el TecnoBages, un espai dedicat a la innovació i la tecnologia que fins diumenge ocuparà la plaça Sant Domènec de Manresa, en el marc de l’ExpoBages. La jornada formava part del cicle “L’empresa del demà” que organitza la Cambra amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa dins del programa Bages TTT.

Els parlaments d’obertura han anat a càrrec de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i de la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacós Gonzàlez. També hi ha assistit la regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement, Cristina Cruz Mas, i el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet Piqué, així com la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a la Catalunya Central, Maria Teresa Clotet Masana, entre altres autoritats.

Aquest any l’espai TecnoBages creix en metres quadrats —n’ocupa 445— i dobla la participació d’empreses, institucions i activitats, amb més d’una trentena. Estrena també nou disseny, amb carpes geodèsiques (cúpules esfèriques) que conformen un ambient més innovador i que permeten duplicar les activitats simultànies.

Avui dijous i demà divendres al matí, les activitats estaran encarades a la formació i a l’ampliació de coneixements —amb temes com les TIC, l’estratègia digital o la intel·ligència artificial— i, durant el cap de setmana, tindran un toc més lúdic i s’enfocaran a un públic familiar, amb propostes de realitat virtual, simuladors de conducció, vols de drons, un escape room, instruments electrònics o un planetari, entre altres.