La Cambra de Comerç de Manresa prepara una nova edició dels Premis Cambra, els guardons que reconeixen les iniciatives empresarials més destacades del territori. En aquesta ocasió, les empreses premiades pel jurat són La Creadora, Denso, Oller del Mas, Avinent i Grup d’Avinyó. L’acte de lliurament dels premis es farà el dia 9 de novembre i hi assistirà el conseller d’Empresa del govern de la Generalitat, Roger Torrent.

Els premiats 2021

Avinent, premi Internacionalització
El premi reconeix la seva tasca contínua d’innovació, qualitat, servei i capacitat tecnològica com a elements clau per oferir sempre els millors productes i serveis als seus mercats seleccionats. Tot això ha permès situar Avinent com una marca de referència en la fabricació d’implants a nivell internacional i líder en odontologia digital. La fabricació de components per a implants, tant digitals com tradicionals, també ha permès a la divisió CAD CAM exportar a tot el món i fer-se un lloc en el mercat internacional.

Denso, premi Indústria
Denso és una de les empreses tractores de la indústria de la Catalunya Central. La seva activitat té una incidència directa en la resta d’empreses del territori, tant en termes d’ocupació com de valor afegit. Constituïda el 1989, Denso ha crescut contingudament, un fet que ha permès a la companyia adaptar-se en tot moment a les exigències del sector de l’automoció. El premi Indústria vol reconèixer la seva trajectòria i compromís amb el territori, que s’ha posat de manifest també mitjançant la col·laboració amb institucions locals en projectes de recerca i desenvolupament.

La Creadora, premi Comerç, Turisme i Serveis
La Creadora és un establiment comercial històric de Manresa, fundat l’any 1936 i especialitzat en moda i retail, que s’ha destacat sempre per la cerca de nous productes i tendències. El premi vol reconèixer la seva trajectòria comercial i la tasca al servei del client, al qual ha acompanyat i assessorat en el procés de compra tot creant una experiència única d’atenció especialitzada.

Oller del Mas, premi Urbanisme i Territori
El projecte enoturístic d’Oller del Mas ha contribuït de manera exemplar al posicionament del territori per la seva exemplaritat professional, innovació i millora contínua. Enguany, l’empresa ha posat en marxa una nova proposta turística que, basant-se en criteris de sostenibilitat i integració amb l’entorn, ofereix un model d’allotjament inèdit a la comarca. El premi reconeix la seva aposta pel territori, amb l’impuls d’una inversió important en un moment especialment difícil per al sector turístic, i la seva implicació en l’impuls de l’enoturisme a la comarca.

Grup D’Avinyó , premi Especial
Premi en reconeixement a la seva trajectòria de més de 60 anys com a empresa especialitzada en la producció i venda de carn fresca de porc i elaborats de qualitat. El grup ha tingut un creixement continuat i ha esdevingut una de les principals empreses del nostre territori, posant en valor els productes locals fora de les nostres fronteres, amb activitat exportadora a més de 30 països. Destaca la creació de “Ral d’Avinyó”, un producte de porc gourmet originari del Bages i reconegut arreu.

Primera edició postpandèmia
La del 2021 serà la primera edició dels Premis Cambra després de la pandèmia de Covid-19. La darrera vegada que es van lliurar els premis va ser el 2019, en el que va ser la recuperació d’aquests guardons després de deu anys de parèntesi. En aquella edició, les empreses premiades van ser Airplan, Selba, MengemBages, ICL Iberia i la UPC Manresa.