Sílvia Gratacòs continuarà quatre anys més al capdavant de la Cambra de Comerç de Manresa, després que aquest matí hagi estat escollida pel nou ple de la institució resultant de les eleccions del passat mes de setembre. Gratacòs ha obtingut una àmplia majoria, amb 33 vots a favor de 36 vots emesos, amb un programa que s’estructura en tres grans eixos: internacionalització i innovació, comerç i turisme, i infraestructures, territori i sostenibilitat.

Durant el ple constitutiu de la nova legislatura també s’han escollit els integrants del nou comitè executiu de la Cambra, que combina cares noves i persones que ja en formaven part en l’anterior mandat. Hi haurà tres vicepresidències, que recauran en Elvira Garcia (Indústria, Internacionalització i Innovació), Ignasi Llobet (Comerç i Turisme) i Josep Claret (Infraestructures, Territori i Sostenibilitat). Sergi Macià ocuparà el càrrec de tresorer, mentre que les vocalies les ocuparan Lluís Fàbrega, Esteve Pintó, Cristina Puig, Ferran Prat, Ramon Roqueta, Mariona Santasusana i Eugènia Vila.

El nou equip al capdavant de la Cambra es proposa donar un impuls important a les comissions, prenent com a model la Taula de Territori, Infraestructures i Mobilitat, que uneix diferents sensibilitats per defensar els interessos generals de la comarca i que en el darrer mandat es va ampliar per ser encara més representativa. En aquest sentit, es vol dotar de més participació els vocals assessors i reactivar les comissions de salut i de comerç i turisme.

Gratacòs també vol intensificar la projecció de la Cambra per tal que més empreses del territori coneguin la tasca que fa i puguin beneficiar-se de les accions que porta a terme a favor de la competitivitat de tot el teixit econòmic. En la seva intervenció després de ser escollida, Gratacòs ha agrait la confiança i ha dit que “tenim ganes de treballar per donar notorietat a la Cambra”. També ha animat els membres del ple a participar a les comissions de treball.

El ple ha estat presidit pel secretari d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Albert Castellanos, i ha comptat amb la presència dels presidents de les Cambres de Comerç de Reus, Tarragona i Girona. Castellanos ha volgut destacar la dedicació de Sílvia Gratacòs a la Cambra, la seva llarga trajectòria al teixit associatiu del Bages, i la seva contribució a què les dones formin part dels òrgans de presa de decisions.

Perfil de Sílvia Gratacòs
Sílvia Gratacòs va néixer a Manresa l’any 1966. És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB, en l’especialitat d’Economia de l’empresa. La seva trajectòria professional està estretament vinculada al món de l’empresa, primer com a directora administrativa de l’empresa Indepol i més tard al grup internacional Proseat. Actualment és administradora de les empreses Navingrat i Llibreria Sobrerroca. Entre els anys 2011 i 2015 va ser regidora de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Manresa. L’any 2019 va ser escollida presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, convertint-se en la primera dona en presidir la institució.