Davant la propera aprovació de les ordenances fiscals de la ciutat de Manresa per a l’any 2018, la Plataforma d’Entitats per la Rebaixa de l’IBI vol manifestar el següent:

  • Una vegada més no s’han tingut en compte les demandes de la Plataforma per a què es produeixi una rebaixa efectiva de l’IBI. Malauradament, la decisió ha estat la contrària, i a més amb una proposta d’increment de les ordenances del 2,5%. Des de la Plataforma es considera que aquest augment està totalment fora de lloc i lamenta que no se l’hagi convidat a fer aportacions que ajudarien a posar en valor la participació de les entitats que formen la Plataforma en els afers de la ciutat.
  • Des de la revisió cadastral duta a terme l’any 2017, els ciutadans i empreses de Manresa han hagut de fer front a uns valors d’IBI totalment inassumibles i excessius comparats amb els d’altres municipis de grandària similar però més ben equipats i amb millors serveis. Des de la Plataforma es vol recordar que l’IBI no deixa de ser una pressió impositiva sobre un bé sensible com és l’habitatge i també sobre un bé molt necessari com és l’allotjament de l’activitat econòmica, tots dos molt castigats per la crisi.
  • La Plataforma continua apostant per una rebaixa d’un 5% anual de la quantitat total recaptada en concepte d’IBI fins que aquesta s’equipari als valors reals de mercat. La Plataforma també sol·licita a l’Ajuntament que s’aculli sempre que sigui possible a l’actualització de valors cadastrals per coeficients tal com preveu la Llei de pressupostos generals de l’Estat.

Llegiu el manifest complet.