El teixit empresarial del Bages s’oposa a les noves condicions respecte les bonificacions de la C-16, i que impliquen que a partir del dia 1 de setembre només se’n podran beneficiar els vehicles que disposin de sistemes de pagament dinàmics, com Teletac o Satellise. Així ho ha traslladat aquest matí al secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, que ha participat en una jornada a la Cambra de Comerç de Manresa. Gavín ha descartat concedir més pròrrogues argumentant que “és l’única autopista de Catalunya en què encara no es fa així”.

Durant la jornada, empresaris del Bages han fet saber al secretari el seu malestar per les deficiències de la comarca en matèria d’infraestructures. La presidenta de la Cambra, Sílvia Gratacòs, ha manifestat que “la C-16 és una infraestructura cabdal per les comunicacions entre el Bages i l’àrea metropolitana de Barcelona, com també ho és la C-55”. Gratacòs ha reivindicat la millora i el desdoblament de la C-55 i s’ha mostrat oberta a parlar amb el departament sempre que sigui necessari.

Gavín, per la seva banda, ha assenyalat que “el sistema de peatges és antic i obsolet” i ha posat com a alternativa el sistema de vinyeta, “més equitatiu i eficient”. Ha afirmat que la voluntat del govern de la Generalitat és que la vinyeta sigui una realitat en un termini màxim de dos anys tot i que, ha dit, “depenem del govern de l’estat”. I ha afegit que està previst que els ingressos procedents de la vinyeta es destinin a construir nous enllaços amb l’autopista que permetin connectar el territori.