MISSIO SUBCONTRACTACIÓ INDUSTRIAL A FRANÇA – RHONE ALPS ( del 3 al 7 d’ abril de 2017 )

 

En el marc del Pla de Pla de Subcontractació Industrial de les Cambres www.subcont.com  s’ organitza des de Cambra de Manresa amb la col·laboració de la Oficina de ACCIO a París la Missió del sector de Subcontractació Industrial al mercat Francès.

 

La principal zona industrial de França ( petites i mitjanes empreses ) està situada a la Regió de Rhone Alps Augvergne ( segons la nova divisió territorial de l’ estat Françès ). Una de les principals Fires Industrials es celebra a Lyon , el Salon de la Industrie , cada dos anys en aquesta ciutat. S’ aprofita aquest event per que les empreses catalanes del sector puguin entrevistar-se amb potencials clients tant a la Fira com a fora de la Fira. En el marc de la Fira ( que recull participació de tot França ) es realitzen més de 40 entrevistes de treball pre concertades entre els dies 4 i 5 d’ abril. Les entrevistes a les instal·lacions dels potencials clients , amb els caps de compra d’ aquestes empreses és de 24 empreses.

 

Els sectors client treballats estan en l’ Automoció , el Aeronàutic , el Nuclear i els fabricants de maquinaria diversa , sobre tot de envàs i embalatge i medi ambient.

 

El procés de venda , la cadena de valor , de la subcontractació industrial ( fabricants de parts i components incorporats a a la maquinària diversa , al món de l’ automoció o l’ aeronàutica , a la indústria nuclear , etc.) és un procés llarg que comença perla presentació de les capacitats industrials de l’ empresa ( clients de referència , tipus de peces i projectes en els que s’ ha participat , maquinària de treball , certificacions i homologacions existents ) . Una presentació d’ empresa i una bona presentació via web en l’ idioma de treball ( a França en francès ) , es bàsica. El objectiu operatiu és aconseguir enviament de plànols de peces concretes per a la seva cotització. La demanda de flexibilitat , terminis d’ entrega , resolució de incidències , terminis de resposta , resolució d’ urgències  , estan entre les demandes més importants dels potencials clients francesos.

 

La procedència de les empreses participants és de la Catalunya central i comarques de Girona principalment. Val a dir que els sector del metall és el primer sector industrial de la comarca per nombre d’ empreses , el segon en Valor Afegit Brut , amb presència majoritària de Petites empreses , amb un nombre de clients reduït.

 

Les empreses catalanes participants son :

 

INOXDESIGNERS www.inoxdesigners.com Caldereria industrial
CM SOLPEY www.solpey.cat Mecanització
SERTIC SA www.sertic.com Caldereria Industrial
TROCOMPSA www.trocompsa.com Estampació i Embotició
PINTURES MESTRES www.pinturesmestres.com Pintura Industrial i Acabats
TRESEL www.tresel.com Estampació i Embotició

 

Resum Missió Subcont França per CATPRESS