La quarta edició de la Jornada Àmbit Energia, que organitzen conjuntament la Cambra de Comerç de Manresa i el Consell Comarcal del Bages a través de l’Agència Comarcal de l’Energia del Bages, es dedicarà a promoure solucions d’eficiència energètica entre les empreses del sector metall i automoció. La jornada tindrà lloc el proper 19 de novembre, de 9.30 a 12.30 del matí, a la seu de la Cambra i és gratuïta prèvia inscripció. Es tracta d’una sessió adreçada a les empreses del territori que té per objectiu donar a conèixer diferents solucions per gestionar millor el seu consum energètic considerant la reducció de costos, les millores de gestió energètica o el finançament de la renovació d’equips.

La jornada d’enguany canviarà el seu format tradicional i inclourà trobades entre les empreses del sector metall i automoció i proveïdors de serveis energètics, per tal que cada empresa pugui conèixer les eines que més s’adaptin a les seves necessitats. Seran reunions breus per tal que es puguin fer el màxim de contactes.

Prèviament, hi haurà una ponència de Francesc Ribera, gerent del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, en què parlarà de “L’eficiència energètica com a estratègia empresarial”. La benvinguda a la jornada la donarà Joan Josep Escobar, cap de la Divisió de Gestió Energètica de l’ICAEN, i la cloenda anirà a càrrec de Fina Rodríguez, consellera de l’Àrea de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages.

Col·laboren en l’organització de la jornada el Consell General de Cambres de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, el departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català d’Energia.