La xarxa EEN a Catalunya es reforça

La Cambra de Comerç de Barcelona, el Consell General de Cambres de Catalunya i ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació, han posat en marxa el nou pla operatiu de la xarxa Entreprise Europe Network (EEN) a Catalunya, que es desenvoluparà fins al final del 2016.

Es tracta d’un pla biennal en el context de l’acord marc de col·laboració amb la Comissió Europea 2015-2020. La xarxa EEN és una iniciativa cofinançada per la Comissió Europea, creada l’any 2008, i està formada per 600 organismes de promoció econòmica, empresarial i tecnològica de més de 50 països.

ACCIÓ lidera el consorci que actua com a node de la xarxa EEN a Catalunya, format també per la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consell General de Cambres de Catalunya; aquest, que s’incorpora com a nou soci al projecte, hi aporta capil·laritat territorial per mitjà de les 24 oficines que té arreu del país. 
 
Durant els propers 2 anys s’organitzaran diverses activitats que tenen com a objectiu impulsar la competitivitat de les pimes catalanes gràcies al desenvolupament del seu potencial innovador i fer-ho en el camp de la internacionalització, així com augmentar el seu coneixement de les polítiques europees. 
 
Aquesta xarxa internacional treballa de manera conjunta per oferir serveis personalitzats de cerca de socis, organització de trobades B2B entre empreses catalanes i internacionals –conegudes com a brokerage events–, missions empresarials i serveis d’assessorament individualitzat i formació, entre d’altres.

banner_EEN_EU