Cambra de Comerç de Manresa i Consell Comarcal del Bages ja tenen a punt el programa de la tercera edició de la jornada Àmbit Energia, una trobada de marcat caràcter empresarial que té per objectiu donar a conèixer entre les empreses la importància de gestionar correctament el seu consum energètic. La jornada, que tindrà lloc el proper 21 de novembre, de 9 a 12.30 del migdia, a la seu de la Cambra de Comerç de Manresa, s’emmarca dins del programa Bages, Regió Verda. Aquest programa impulsa les empreses i productes d’economia verda i l’estalvi energètic és un dels pilars d’aquest programa. En aquesta ocasió, la sessió es dedicarà a analitzar i posar exemples de com l’eficiència energètica influeix en la competitivitat de les empreses.

La primera ponència anirà a càrrec del consultor de l’Agència Comarcal de l’Energia del Bages, Antoni J. Hernández, que parlarà de la factura elèctrica a les empreses i com pot optimitzar-se fent una contractació més eficient. Seguidament, Aniol Ribot, de l’empresa Apliter, explicarà de quina manera la termografia pot ajudar a detectar fugues importants de calor o fred i aconseguir estalvis importants en els costos energètics.

La sessió continuarà amb l’exposició d’un cas d’èxit d’aplicació d’eficiència energètica en una empresa del Bages. Es plantejarà el cas concret de l’empresa Dinàmic Grup, a càrrec de Robert Martínez, de l’empresa 3Ex4 assessors energètics de Dinàmic  Grup. A continuació David Gil, director tècnic de projectes de l’empresa Sistemexperts, parlarà de la certificació ISO 50000 i, com aquesta, pot ajudar a les empreses a ser més competitives. Es tracta d’una normativa aplicable a totes les empreses que estableix els requisits per disposar d’un sistema complert de gestió energètica.

La darrera ponència de la jornada anirà a càrrec de Joan Carles Batanés, delegat del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona i membre fundador de la plataforma PIREB per a l’impuls de la rehabilitació energètica al Bages. Batanés explicarà les utilitats de disposar d’una certificació energètica a l’empresa i quan és necessari tenir-ne.

Finalment, el Sr. Xavier Codina i Casas, conseller de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, clourà la jornada.

Amb aquesta jornada les empreses obtindran una visió integral del que suposa tenir un control de la despesa energètica, els beneficis d’obtenir una certificació en aquest sentit i, sobretot, els estalvis econòmics que això els pot suposar.