Posar en contacte empreses que necessiten cobrir llocs de treball amb possibles candidats a ocupar-los. Aquest és l’objectiu de la Fira de l’Ocupació del Bages, que el proper 25 d’abril celebrarà la seva segona edició amb més espai, més activitats i més empreses participants que l’any passat. La fàbrica de l’Anònima tornarà a  ser l’escenari d’aquesta fira, que en la seva primera edició van visitar prop de dos-cents candidats a la recerca d’una feina.

Els detalls d’aquesta segona edició de la Fira de l’Ocupació del Bages els han presentat aquest matí Pere Casals, president de la Cambra de Comerç de Manresa, Cristina Cruz, regidora d’Ocupació de l’Ajuntament de Manresa, i Alba Duarri, responsable de Recursos Humans de Grup Llobet, en representació de les empreses participants. Casals ha destacat el fet que hi haurà empreses de sectors molt diversos, i que els “els candidats tindran la possibilitat de parlar directament amb alguna persona dels seus equips de recursos humans”. La regidora Cristina Cruz ha assenyalat que enguany la fira s’obre a nous col·lectius, “tot i que el de joves continua sent el prioritari”. Alba Duarri, per la seva banda, ha dit que la iniciativa és una plataforma tant per als joves com per a les empreses, que tenen l’oportunitat de mostrar-hi els diferents perfils professionals que tenen a les seves plantilles. Duarri ha explicat que l’any passat el Grup Llobet va contractar dues persones directament a la fira i que participar-hi els va servir per conèixer candidats per a futures incorporacions.

En aquests moments ja hi ha 22 empreses confirmades i les inscripcions continuen obertes, el que fa preveure que se superarà la xifra d’empreses de l’edició anterior, en què n’hi van participar 23. Els bons resultats obtinguts l’any passat han fet que moltes empreses repeteixin la participació. De moment, les empreses que ja han confirmat que hi seran són ICL, Ampans, Montserrat, Grup Llobet, Denso, Fundació Althaia, Avinent, Deporvillage, Cots i Claret, Decathlon, Gestamp, Aki, Leds-C4, Maxion Wheels, Macsa, Vanderlande, Vidmar, Domusvi, UVE Solutions, Masats, Tecnium i Friman-Garoina.

Enguany la fira ocuparà més espais dintre de l’Anònima, amb l’objectiu de poder acollir més activitats paral·leles i d’encabir-hi més empreses. També s’ampliarà l’horari, que passa a ser només de matí a ser continuat de 9 del matí a 5 de la tarda. Durant tot el dia, a més de contactar amb els responsables de recursos humans de les empreses, els visitants podran rebre orientació personalitzada en el procés de recerca de feina, revisar els seus CV, participar en tallers i xerrades, etc.

La fira té per objectiu contribuir a reduir l’atur entre la gent jove, facilitant el contacte dels joves amb empreses que necessiten trobar nous professionals. Per tant, s’adreça fonamentalment al col·lectiu de joves, però també està oberta a altres persones que vulguin trobar feina. La fira està coorganitzada per la Cambra de Comerç de Manresa, en el marc del programa PICE de lluita contra l’atur juvenil, i per l’Ajuntament de Manresa, a través del CIO i dins del projecte Ocupació a la Indústria Local.