La Plataforma pel desdoblament de la C-55 ha tancat la seva ronda de trobades amb els principals partits polítics que concorreran a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper diumenge. La finalitat d’aquestes trobades era, per una part, donar a conèixer els argument de la Plataforma a l’hora de demanar el desdoblament i, per l’altra, conèixer el posicionament i compromís de tots els partits polítics amb qui s’ha contactat respecte  la seva demanda de desdoblar, amb dos carrils per banda, el tram de la C-55 entre Manresa i Castellbell i el Vilar.

Des de la Plataforma es considera que les solucions aportades fins ara no resolen el problema i que el desdoblament és absolutament necessari en una carretera que ha de suportar un trànsit de vehicles molt superior a la seva capacitat, fet que provoca retencions, accidentalitat i manca de fluïdesa. I és per això que s’ha demanat als representants dels partits polítics que donin suport a la Plataforma.

El Partit Socialista de Catalunya, Junts per Catalunya + Puigdemont, Partit Popular i Ciutadans de Catalunya han donat suport a les reivindicacions de la Plataforma per un desdoblament immediat de la C-55 entre Manresa i l’enllaç amb la C-58 a Castellbell i el Vilar. També ho han fet les llistes independents del Bages i el Berguedà que, tot i no concórrer a les eleccions, han traslladat la reivindicació de la Plataforma a tots els partits que s’hi presenten.

Esquerra Republicana s’ha compromès a què l’estudi informatiu actualment en tràmit de Castellgalí a Manresa sigui per a una via 2+2 i a impulsar un segon estudi de 2+2 fins a Castellbell i el Vilar.

La Plataforma pel desdoblament de la C-55, que està integrada per agents del teixit econòmic i social de les comarques afectades per la C-55 i liderada per la Cambra de Comerç de Manresa, PIMEC Catalunya Central, la Taula de Territori, Sostenibilitat i Infraestructures, la Plataforma No Més Morts a la C-55 i Xarxa 7, es compromet a treballar, a partir del dia 13, amb aquells partits polítics que s’han posicionat a favor del desdoblament.

La prioritat de la Plataforma és aconseguir aquest desdoblament de manera urgent i immediata. La Plataforma té per únic objectiu treballar per la C-55, qualsevol altre debat o taula de participació sobre infraestructures viàries i ferroviàries ja té els seus espais.