La impressió 3D, una de les tecnologies centrals de la nova indústria 4.0, centrarà la propera de les jornades “L’empresa del demà”, organitzades per la Cambra de Comerç de Manresa en el marc del projecte Ocupació al Bages Industrial. La sessió tindrà lloc el dia 4 de juliol, de 9 a 11.45 del matí, amb les intervencions del gerent de programes estratègics d’Acció, Tomàs Megía, el director general d’Avinent Implant System, Albert Giralt, l’area sales manager East de Renishaw, Francisco Parejo, i el project manager de la fira Industry, Antoni Camí. L’assistència a la jornada és gratuïta prèvia inscripció al 93 872 42 22 o al correu electrònic jferrer@cambramanresa.org.

La impressió 3D aplicada a la indústria rep el nom de fabricació additiva i permet fabricar de manera transversal, guanyant flexibilitat i valor afegit gràcies a que redueix el temps de disseny i d’arribada al mercat i facilita una personalització massiva del producte inassolible per cap altra tecnologia de disseny i producció.

A Catalunya s’han fet passos importants per posicionar-se com un dels principals hubs mundials en impressió 3D, al costat dels Estats Units, el centre d’Europa i el Japó. Sectors industrials amb forta implantació al Bages com el de l’automoció o el de l’aeronàutica comencen a treballar amb la impressió 3D i es preveu que en el futur encara ho facin més.

En aquesta jornada, es donarà a conèixer l’experiència de la bagenca Avinent en impressió 3D, així com les possibilitats i aplicacions que té la impressió 3D metàl·lica. També es parlarà de com és l’ecosistema de la impressió 3D a Catalunya i de cap a on està evolucionant aquesta tecnologia.