El dijous 28 d’abril tindrà lloc una nova edició, la cinquena, de la Fira de l’Ocupació del Bages, un punt de trobada entre persones que busquen feina i empreses que necessiten cobrir diferents llocs de treball. La fira serà l’acte central de la Setmana de l’Ocupació del Bages que organitza l’Ajuntament de Manresa entre el 25 i el 29 d’abril. La fira se celebrarà per segon cop al Museu de la Tècnica, emplaçament que es va estrenar en la darrera edició que va tenir lloc el passat mes de desembre. En aquests moments hi ha prop d’una vintena d’empreses confirmades i s’espera que la xifra augmenti des d’ara i fins el dia de la fira.

La Fira de l’Ocupació del Bages forma part de les accions que porta a terme la Cambra de Comerç de Manresa dins del programa PICE d’impuls de l’ocupació juvenil en el marc del programa de Garantia Juvenil. Compta amb el suport del programa Bages TTT, que impulsen al territori l’Ajuntament de Manresa, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages per promoure l’ocupació i la reactivació econòmica centrades en la cadena de valor de la mobilitat i la sostenibilitat a la indústria de l’automoció. En la darrera edició de la fira, hi van participar gairebé una vintena d’empreses, que buscaven entre el públic nous professionals per incorporar a les seves plantilles. En total, més de 400 persones van participar en el certamen.

La Setmana de l’Ocupació del Bages programarà un seguit d’activitats presencials adreçades a persones que busquen feina i també a professionals de Recursos Humans i d’orientació laboral, entre les quals la Fira de l’Ocupació del Bages.Té per objectiu fomentar l’ocupació de qualitat a través de recursos de l’administració i la col·laboració amb agents i empreses del territori. Les activitats estan organitzades per l’Ajuntament de Manresa a través del Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO), Manresa Campus Universitari i la Cambra de Comerç de Manresa, amb la col·laboració de més d’una desena d’entitats.

Des de la Cambra de Comerç de Manresa s’organitzarà, el dimarts 26, un taller adreçat a tècnics de Recursos Humans, on es donaran noves estratègies per a la gestió del talent. Les inscripcions als tallers i xerrades estaran obertes a partir d’aquest divendres al web del CIO o a través de les entitats que coordinen algunes de les accions.