La Fira de l’Ocupació del Bages tornarà al Museu de la Tècnica de Manresa el dijous 27 d’abril, en el que serà l’acte central de la Setmana de l’Ocupació que tindrà lloc entre 27 i el 27 d’abril. La fira està organitzada per la Cambra de Manresa i ProManresa i de moment, ja té confirmada la presència de setze empreses, que hi seran per buscar nous perfils professionals per ampliar les seves plantilles. Són Larsa (Montserrat), Fundació Althaia, Denso, Ausa, Oliva Torras, Cots i Claret, Leroy Merlin, ICL, Bonàrea, Sant Andreu Salut, Gremi d’Instal·ladors, Sud Renovables, Thor Especialidades, Formatgeries Montbrú, Top Cable i McDonald’s. A més, també hi haurà els estands de ProManresa, la Cambra de Comerç de Manresa i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La Fira de l’Ocupació és un punt de trobada entre persones que busquen feina i empreses que necessiten ampliar plantilla, amb el focus especialment posat en els joves menors de 30 anys, un dels grups que registra uns índexs d’atur més elevats. Està impulsada per la Cambra de Comerç de Manresa i l’Ajuntament de Manresa i complementa les activitats que tenen lloc durant tota la setmana adreçades tant a les persones que busquen feina com als professionals de recursos humans de les empreses del territori.

A la Fira de l’Ocupació els assistents poden contactar directament amb els responsables de recursos humans de les empreses, presentar el seu currículum i conèixer les vacants que tenen i els perfils professionals que necessiten. Es tracta d’una molt bona oportunitat per a joves que s’introdueixen al mercat laboral però també per tots aquells que volen millorar o canviar de feina. Les cinc edicions que s’han fet fins ara han donat com a resultat diverses contractacions per part de les empreses als asssistents a la fira.

Un ‘escape room’ i revisió exprés de currículums
Els assistents a la fira podran participar en diferents activitats com la revisió exprés de currículums i un taller per fer el currículum més eficient. Com a novetat es farà un ‘escape room’ per perfeccionar les competències, un taller de preparació d’un ‘elevator pitch’ i un taller de fotografia per al currículum.

La Fira de l’Ocupació del Bages forma part de les accions que porta a terme la Cambra de Comerç de Manresa dins del programa PICE d’impuls de l’ocupació juvenil en el marc de la Garantia Juvenil.