La tercera edició de la Fira de l’Ocupació del Bages es farà el proper 16 d’abril al Museu de la Tècnica de Manresa. Després de celebrar-se a l’Anònima els darrers dos anys, la fira canvia d’emplaçament per guanyar espai i poder acollir un major nombre d’empreses, de candidats i d’activitats paral·leles. La fira es farà de 9 del matí a 2 del migdia i de 3 a 5 de la tarda amb l’objectiu de poder-se adaptar als horaris de treball o d’estudis dels visitants que vulguin anar-hi a la recerca de noves oportunitats laborals.

Ara per ara hi ha 19 empreses que han confirmat la seva presència a la fira, però la inscripció continua oberta i s’espera superar la trentena que hi van participar l’any passat. El principal objectiu de la Fira de l’Ocupació és posar en contacte empreses que necessiten contractar nous professionals amb persones que busquen feina. Durant la jornada, els candidats poden portar els seus currículums, parlar amb els responsables de recursos humans de les diferents empreses per conèixer els perfils professionals que necessiten i informar-se dels seus processos de selecció.

La fira també compta amb un punt d’informació on professionals del CIO i de la Cambra de Comerç de Manresa informen sobre el funcionament dels serveis locals d’ocupació i la inscripció al sistema de Garantia Juvenil, i una zona de tallers on es fan diferents activitats per ajudar els participants a trobar feina, com revisió de currículums, pràctiques d’entrevistes de selecció o xerrades, entre altres.

La Fira de l’Ocupació del Bages està organitzada per la Cambra de Comerç de Manresa en el marc del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) i compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa a través del Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació (CIO).