La Fira de l’Ocupació del Bages es consolida, amb tan sols dues edicions, com una proposta d’èxit per apropar empreses i professionals que busquen un lloc de treball. Ahir, la fàbrica de l’Anònima de Manresa va rebre prop de 350 visitants, pràcticament el doble que en l’edició anterior, que van poder contactar amb les 30 empreses que hi eren presents a la recerca de nous professionals. A la fira s’hi oferien un centenar de llocs de treball d’incorporació immediata, a més de recollir currículums dels perfils que les empreses preveuen que necessitaran en el futur.

Durant tot el dia hi va haver molta activitat, tant a les taules de les diferents empreses, on els responsables de recursos humans podien conèixer els possibles candidats, com a les activitats que es van programar durant tot el dia i que van permetre als assistents millorar les seves habilitats a l’hora de buscar feina, practicant entrevistes personals i grupals, fent un currículum més atractiu i potenciant les seves competències personals. La xerrada de Raquel Blanco, experta en recursos humans que va explicar a les empreses com captar el millor talent, també va tenir una molt bona acollida. En total, prop d’un centenar de persones es van apuntar a alguna de les activitats programades.

La fira va rebre visitants de perfils molt diversos. Un dels més nombrosos, i que va créixer respecte la passada edició, va ser el d’estudiants de cicles formatius que hi anaven en grup des de les seves escoles o instituts.

La Fira de l’Ocupació del Bages és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Manresa i de l’Ajuntament de Manresa, a través del Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació.