La Fira de l’Ocupació del Bages arribarà aquest dijous al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa, amb 25 empreses participants i més de 150 ofertes de treball. A més, totes les persones que hi assisteixin podran participar en diferents activitats paral·leles de suport i orientació en el procés de recerca de feina. La fira obrirà portes a les 9 del matí, i a les 10.30 hi haurà la passejada institucional pels diferents estands de la fira. Serà la sisena edició d’un certamen que busca posar en contacte persones que busquen feina o volen millorar la que ja tenen, amb empreses que necessiten captar talent.

Les empreses que hi participaran aquest any són Larsa (Montserrat), Fundació Althaia, Denso, Ausa, Oliva Torras, Cots i Claret, Leroy Merlin, ICL, Bonàrea, Sant Andreu Salut, Gremi d’Instal·ladors, Sud Renovables, Thor Especialidades, Formatgeries Montbrú, Top Cable, Masats, Casa Mas, Aigües de Manresa, Grup Llobet, Avinent, Ampans, Carrefour, Grup Vilà Vila, McDonald’s i el CAE. A més, també hi haurà els estands de ProManresa, la Cambra de Comerç de Manresa i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Serà l’edició amb més empreses participants des de l’any 2019.

L’entrada a la fira és lliure i l’horari d’obertura és de 9 del matí a 2 del migdia i de 3 a 5 de la tarda. Les persones que hi assisteixin, a més de deixar el currículum als estands de les empreses i presentar-se personalment als seus responsables de recursos humans, podran consultar una cartellera amb ofertes de treball i participar en diferents activitats per incrementar les seves possibilitats de trobar feina.

Les activitats començaran a les 9.30 del matí amb un taller on s’explicarà com fer un currículum eficient. A les 10.30, al pati del Museu, hi haurà un escape room per perfeccionar les competències. A les 11 i a les 15.30 es farà un taller per aprendre a preparar un ‘elevator pitch’ i a les 12.15 una xerrada titulada “Els oficis no tenen gènere”. A més, durant tot el dia els assistents podran fer-se una foto professional per al currículum i revisar-lo amb l’acompanyament d’experts.

La Fira de l’Ocupació del Bages està organitzada conjuntament per la Cambra de Comerç de Manresa i l’Ajuntament de Manresa i és l’acte central de la Setmana de l’Ocupació. A més, forma part de les accions que porta a terme la Cambra de Comerç de Manresa dins del programa PICE d’impuls de l’ocupació juvenil en el marc de la Garantia Juvenil i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.