La consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón, presidirà aquest divendres l’acte de lliurament dels Premis Cambra 2019, uns guardons que reconeixen les millors iniciatives empresarials del territori. L’acte tindrà lloc a les 5 de la tarda a l’auditori de l’Espai Plana de l’Om i premiarà les empreses Airplan en la categoria d’Internacionalització; Selba en la d’Indústria; MengemBages en la de Comerç, Serveis i Turisme; ICL Iberia en la d’Urbanisme i Territori; i la UPC Manresa com a premi Especial.

La primera part de l’acte serà un col·loqui moderat pel periodista i director del programa Valor Afegit de TV3, Albert Closas, que permetrà conèixer millor les claus de l’èxit de cadascun dels guardonats enguany. Hi participaran Josep Ferrer, president i director general d’Airplan; Gabriel Prat, gerent de Selba; Alba Rojas, sòcia de treball de la cooperativa MengemBages; Carles Alemán, conseller delegat d’ICL Iberia; i Francesc Torres, rector de la Universitat Politècnica de Catalunya.

A través d’aquest col·loqui, les empreses podran explicar les iniciatives per les quals han estat guardonades i debatre conjuntament sobre la situació i perspectives de futur del teixit empresarial de la Catalunya Central. Els premiats en aquesta edició, tot i representar sectors d’activitat molt diversos, són molt representatius del territori, amb un fort predomini d’empreses industrials, un sector agroalimentari dinàmic, i institucions de l’àmbit universitari que han estat determinants en la formació del capital humà i el desenvolupament de projectes d’innovació conjuntament amb les empreses.

La Cambra de Comerç de Manresa recupera enguany els Premis Cambra, uns guardons històrics que es van lliurar per darrera vegada l’any 2009, a l’inici de l’esclat de la crisi econòmica. Anteriorment, s’havien celebrat els Premis al Mèrit Exportador, que premiaven únicament iniciatives relacionades amb la internacionalització. Els Premis Cambra volen reconèixer les millors pràctiques dutes a terme per empreses, persones o institucions de la demarcació de la Cambra que contribueixen a la millora de la competitivitat del país a través de la internacionalització, la dinamització del comerç pròxim al ciutadà, la innovació, l’originalitat, la qualitat i el disseny, l’ús empresarial de les noves tecnologies, la digitalització, l’adopció de processos productius respectuosos amb el medi ambient, l’establiment de negocis inclusius, la responsabilitat social corporativa, etc. L’objectiu és estimular les empreses i serveis per a l’adopció d’una nova cultura empresarial, ajudant a potenciar l’esperit i l’autoestima de l’empresariat del territori.