La Cambra de Comerç de Manresa torna a posar en marxa el programa d’assessorament gratuït al comerç amb l’objectiu millorar la competitivitat d’aquest sector al Bages. Els establiments que hi participin rebran la visita d’un tècnic que analitzarà diferents aspectes del seu negoci i els farà propostes de millora. Els comerços que vulguin beneficiar-se d’aquest programa ja poden fer la seva sol·licitud a la Cambra, ja que el nombre d’assessoraments que es podran fer és limitat.
En el seu diagnòstic, el consultor analitza set aspectes clau del negoci, que són les característiques generals del comerç, l’entorn comercial i els factors d’atractivitat i competencial, la imatge externa i interna de l’establiment comercial, la gestió del punt de venda, les accions en màrqueting i comunicació i la política comercial i de gestió. Amb tot això, s’elabora un document amb propostes que puguin aplicar-se de manera fàcil i ràpida.

Aquest és un programa promogut a nivell de tot l’estat pel Consejo Superior de Cámaras i finançat pel ministeri d’Economia. En la darrera edició, a finals del 2013, hi van participar 7 comerços de la comarca del Bages.