La Cambra de Comerç de Manresa s’afegeix enguany a la celebració de la Setmana dels Horaris, una iniciativa promoguda amb l’objectiu de posar sobre la taula els problemes d’organització del temps que hi ha actualment a Catalunya i Espanya i presentar propostes per adequar els horaris de manera que ciutadans i empreses siguin més productius i puguin conciliar millor la vida personal i professional. És per aquest motiu que la Cambra dedicarà la Jornada de Comerç, que es farà el dijous 11 de juny, a parlar de la Iniciativa per a la Reforma Horària de la mà del seu principal promotor, Fabián Mohedano. Mohedano serà el ponent d’una jornada que s’ha titulat “Les empreses com a acceleradores de la reforma horària”, amb una ponència que començarà a les 9 del matí i és previst que finalitzi cap a les 11. L’assistència és gratuïta fent inscripció prèvia al 93 872 42 22 i a jmonge@cambramanresa.org.

Tot i que es tracta d’una jornada dedicada al sector del comerç, la Cambra vol fer-la extensiva al conjunt d’empreses del territori, ja que la racionalització dels horaris afecta a empreses de qualsevol sector i activitat. La Iniciativa per a la Reforma Horària vol incidir en la reforma dels horaris actuals de manera que s’adaptin a uns temps més humans i cívics i d’aquesta manera, repercuteixi positivament en la productivitat d’empreses i professionals, el benestar i la conciliació de la vida laboral i familiar, la salut de les persones i la igualtat i l’equitat entre els ciutadans, entre d’altres.

El projecte va arribar al Parlament de Catalunya el passat mes d’abril amb l’objectiu d’impulsar una llei d’horaris que reculli les mesures d’impacte i especialment la regulació horària per avançar les hores de dinar i de sopar i reduir d’aquesta manera les llargues jornades laborals amb grans pauses per dinar. La voluntat dels promotors de la iniciativa, entre els quals hi ha professionals del món de la sanitat i l’educació, experts universitaris i d’escoles de negocis, psicòlegs i sociòlegs, entre d’altres, és que aquesta llei s’aprovi l’any 2016.