La Cambra de Comerç de Manresa reprendrà aquest divendres el cicle de xerrades destinat a analitzar el paper que han de tenir les ciutats mitjanes en l’era de les megalòpolis. En aquesta ocasió, el ponent convidat és Joaquim Sabaté, professor i doctor arquitecte, llicenciat en Ciències Econòmiques i catedràtic del departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la Universitat Politècnica de Catalunya. La jornada és farà a les 9 del matí a la sala d’actes de la Cambra i l’assistència és lliure. L’organització és conjunta entre la Cambra i la Fundació Cercle d’Infraestructures.

En la primera sessió d’aquest cicle que es va celebrar a finals del 2018 els experts van destacar el gran potencial de les ciutats mitjanes com a vertebradores del territori. Una de les principals conclusions a les quals es va arribar va ser la necessitat d’adequar els models de govern i gestió de les ciutats mitjanes a la realitat, tenint en compte la interrelació que aquestes estableixen amb el seu entorn més proper. Així, tots els ponents van coincidir en assenyalar que cal pensar en models d’administració supramunicipal que disposin dels suficients recursos i competències.

En aquesta primera jornada hi van prendre part el director de la Càtedra Unesco de la Universitat de Lleida, Josep Maria Llop; el catedràtic d’Anàlisi i Geografia Regional de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Oliveras; i l’economista i professor de la Universitat Politècnica de Catalunya, Àlvar Garola.