La Cambra de Comerç de Manresa té a punt el programa de tres nous cursos de formació, adreçats a joves menors de 30 anys que estiguin buscant feina. Els cursos formen part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació de les Cambres, que té per objectiu lluitar contra l’atur juvenil oferint formació pràctica i adaptada a les necessitats de les empreses del territori. Els cursos, que es faran a partir del mes de setembre, són d’Instal·ladors d’aigua, climatització i gas, d’Introducció a l’hosteleria i de Logística i magatzems.

El primer curs que començarà serà el d’Instal·ladors d’aigua, climatització i gas, que compta amb el suport del Gremi d’Electricitat, Fontaneria i afins del Bages i el Berguedà. Aquest curs es farà del 24 de setembre al 8 de novembre i prepararà els joves per treballar en aquest tipus d’instal·lacions. El curs d’Introducció a l’hostaleria començarà el 22 d’octubre i s’acabarà el 27 de novembre. Es tracta d’un curs on els joves aprendran les nocions bàsiques per desenvolupar-se professionalment en el sector dels bars i restaurants. L’últim curs, el de Logística i magatzems, es farà entre el 23 de novembre i el 21 de desembre i permetrà als participants obtenir, de manera gratuïta, el carnet de carretó elevador.

Les inscripcions per a tots els cursos ja estan obertes i per fer-les cal adreçar-se a les oficines de la Cambra de Manresa a l’edifici de Can Jorba. La formació és gratuïta i a més ofereix una beca econòmica per als participants. Un cop acabat el curs, els joves entren a formar part d’una borsa de treball que la Cambra posa a disposició de totes les empreses que necessitin incorporar professionals amb aquests perfils.