La Cambra de Comerç de Manresa fa un pas endavant per impulsar la digitalització i dinamització del sector comercial de Manresa i el Bages amb el nou servei Cambra Locker, que posa a l’abast dels comerciants un punt de recollida intel·ligent perquè els clients puguin recollir les seves compres còmodament fora de l’horari comercial. El punt de recollida es troba ubicat a l’Avinguda Universitària de Manresa, a l’aparcament de l’edifici FUB2, i consta de 23 armariets de diferents mides, 8 dels quals són refrigerats.

En aquests armaris els comerciants poden dipositar les compres que els clients els han fet prèviament per telèfon, WhatsApp o en línia, perquè aquests ho recullin en l’horari que els vagi millor. El funcionament és el següent: el client fa l’encàrrec i el deixa pagat mitjançant transferència bancària o bizum. Un cop el comerç rep la comanda, la prepara, dona d’alta al consumidor a la guixeta i procedeix a entregar-la a la consigna. Quan el comerç ha fet l’entrega a la consigna, automàticament el client rep un codi QR i numèric per poder fer la recollida.

Per poder recollir amb més comoditat, l’Ajuntament de Manresa ha cedit una plaça d’aparcament gratuït a la mateixa Avinguda Universitària.

El servei està orientat a tot tipus de productes, tant de paqueteria com de productes frescos i congelats, gràcies a que una part dels armaris disponibles són refrigerats.

Una iniciativa pionera a Catalunya
Cambra Locker és una iniciativa pionera a Catalunya, que converteix Manresa en una de les poques ciutats del país en disposar d’un servei d’aquestes característiques adreçat al comerç local i de proximitat. Habitualment, aquests punts de recollida estan vinculats als grans operadors de comerç en línia.

Amb aquesta proposta la Cambra vol ajudar a impulsar el comerç local i promoure’n la digitalització. A més, Cambra Cambra Locker permet ampliar l’horari comercial, al mateix temps que millora la sostenibilitat de la ciutat de Manresa gràcies a la concentració de les entregues en aquest punt de recollida, deslocalitzant el trànsit causat per la logística al centre de la ciutat.

Per al consumidor, aquest sistema de recollida s’adapta a les noves formes de consum, s’optimitzen les cues i pot concentrar-se la recollida de les compres a diferents comerços en una sola ubicació.

Dos mesos de prova gratuïts
Els comerços que vulguin fer ús d’aquest servei hauran de pagar una petita tarifa mensual. Inicialment, però, la Cambra ofereix la possibilitat de dos mesos de prova gratuïts per tal de comprovar-ne tots els avantatges. En aquests moments ja hi ha diversos establiments comercials que s’han interessat per utilitzar aquest servei.

Durant la presentació de Cambra Locker, el president de la comissió de Comerç de la Cambra ha afirmat que amb aquesta iniciativa “pretenem que el petit comerç pugui assimilar-se a qualsevol altre gran operador”. Pol Faiges, president de la comissió de Comerç del Consell de Cambres de Catalunya, ha assenyalat que la voluntat és que l’exemple de Manresa s’extengui per la resta de Cambres de Comerç del país. A l’acte hi han assistit la presidenta de la UBIC Manresa, Tània Infante, i els regidors de Comerç i d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manresa, Núria Masgrau i David Aaron López. També hi eren presents representants de la Umanresa-FUB i de Columat, l’empresa proveïdora de les consignes, que han fet una demostració del seu funcionament.