Les connexions marítimes del Bages seran el tema d’una nova jornada del Cercle d’Infraestructures que tindrà lloc aquest dimecres, a les 9 del matí, a la Cambra de Comerç de Manresa. La sessió comptarà com a ponents amb el director general del Port de Barcelona, José Alberto Carbonell; el director general del Port de Tarragona, Francesc Sánchez; i el vicepresident de FETEIA (Federació Espanyola de Transitaris), Agustí Montori. L’acte és d’accés lliure prèvia inscripció al telèfon 93 872 42 22 o bé a l’adreça de correu electrònic goviedo@cambramanresa.org.

Les sessions de la Cambra i el Cercle d’Infraestructures tenen per objectiu debatre sobre temes relacionats amb les infraestructures i que afecten a les empreses del territori. En aquesta ocasió, es parlarà de les opcions que tenen les empreses del Bages per donar sortida a les seves mercaderies per mar. En aquest aspecte, des de la comarca s’incideix en la necessitat de disposar d’una bona connexió amb els ports, tant per carretera com per ferrocarril.

Els ports de Barcelona i Tarragona s’han convertit en una eina imprescindible per a les empreses del Bages amb activitat internacional. L’any passat, el de Barcelona va moure una quarta part dels cotxes que s’exporten des d’Espanya i creix a un ritme d’un 17% aquest 2015. El port de Barcelona també està molt ben posicionat a nivell mundial en el transport de vehicles desmuntats i components per a la indústria.