Mostrar el sentit empresarial que té la responsabilitat social per a tot tipus d’empreses, independentment de la seva mida, sector o titularitat, és l’objectiu de la jornada “Territori socialment responsable”, que tindrà lloc a la Cambra el proper dijous, 27 de novembre. L’acte estarà conduït per Daniel Ortiz, coordinador de Respon.cat, una iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya, i comptarà amb la participació d’Ampans i Moltacte. La jornada es farà entre les 9 i les 10.30 del matí i per inscriure’s cal trucar al 93 872 42 22 o bé enviar un correu a jmonge@cambramanresa.org.

Al llarg de la jornada s’aportarà una visió sobre les possibilitats per construir un territori socialment responsable, a partir del compromís entre empreses i societat, per projectar una demarcació que incorpori la responsabilitat social empresarial a la marca de territori. També es donarà a conèixer la tasca que porta a terme Respon.cat, una iniciativa impulsada conjuntament per les Cambres de Comerç i el departament d’Empresa i Ocupació i a la qual s’hi han adherit algunes de les principals empreses del país.

La RSE o responsabilitat social empresarial està definida per la Unió Europea com “la responsabilitat de les empreses pels seus impactes a la societat”. L’RSE no és un enfocament filantròpic sinó un aspecte central en la gestió de les empreses més avançades d’arreu del món, ja que redueix riscos, millora la competitivitat, permet la diferenciació i genera la confiança de grups d’interès i de la societat en general, a partir d’una major capacitat per gestionar els actius intangibles que aporten valor a l’empresa. Es tracta d’un àmbit que guanya protagonisme en el món de la gestió empresarial, avalat per les polítiques europees en l’àmbit de l’empresa.