Donar a conèixer a les empreses del territori els canvis que comporta l’entrada en vigor de la reforma laboral. Aquest és l’objectiu de la jornada que faran divendres que ve, dia 4 de març, de 9 a 10 del matí, la Cambra de Comerç de Manresa i Arfe Arderiu Consultors. La sessió anirà a càrrec de José Plaza, diplomat en Relacions Laborals i assessor laboral d’Arfe. L’assistència és gratuïta prèvia inscripció al correu electrònic goviedo@cambramanresa.org o al telèfon 93 762 42 22.

La jornada analitzarà les novetats que introdueix la reforma laboral i que afecten principalment a la modificació de contractes laborals, l’establiment de mecanismes de flexibilitat, la negociació col·lectiva i altres condicions laborals regulades per aquest decret llei.

Entre els canvis més destacats hi ha l’eliminació del contracte d’obra i servei amb l’objectiu de reduir la temporalitat en la contractació. També la creació d’un “Mecanismo Red” de flexibilitat per simplificar procediments en futurs ERTOs, com ara potenciar les reduccions de jornada i evitar acomiadaments durant situacions de crisi a les empreses. En matèria de convenis col·lectius, la reforma prioritza de nou el conveni sectorial enlloc del conveni d’empresa i prorroga la vigència dels convenis mentre no siguin substituïts per un de nou. Per últim, s’incrementen les quanties per sancions greus en el sistema sancionador de la Inspecció de Treball.

Durant la jornada els assistents podran conèixer a fons tots aquests canvis i com afecten la seva empresa, a la vegada que podran resoldre dubtes amb el ponent de la sessió.