La Cambra de Comerç de Manresa ha obert convocatòria per a la participació agrupada a la fira Siane que tindrà lloc a Toulouse, França, del 19 al 21 d’octubre. Es tracta de la fira més important del sud de França dedicada al sector de la subcontractació industrial i resulta d’especial interès per a les empreses del territori que fabriquen parts i components metàl·lics i d’altres materials per a indústries com la de l’automoció, l’aeronàutica, la mèdica o la robòtica.

A més d’exposar a la fira, les empreses participants en aquesta acció comptaran amb una agenda individualitzada de contactes amb compradors d’empreses franceses. Des de la Cambra fa anys que es lidera aquesta visita agrupada a Siane, una acció que forma part del Pla d’Acció Internacional de les Cambres catalanes i també del Pla de Subcontractació Industrial. La convocatòria està oberta fins el dia 25 de juny.

Aquesta edició 2021 serà especialment interessant per a empreses interessades en les oportunitats de negoci derivades de la seva diversificació industrial. Després de la crisi de la Covid19, es preveu que l’economia global i especialment el sector industrial francès reprenguin progressivament el seu dinamisme econòmic generant noves oportunitats de fabricació.

En aquest sentit, França és el primer mercat estranger per a les empreses catalanes. L’any 2019, les exportacions de Catalunya a França van ser de més de 11.000 milions, amb un creixement d’un 2,9% respecte l’any anterior. Prop del 40% d’aquestes exportacions són de productes industrials. Les empreses catalanes gaudeixen al país d’una bona imatge pel que fa a la qualitat i la competitivitat dels seus productes, a més del seu grau tecnològic.

La regió d’Occitània, on es troba la ciutat de Toulouse, és la quarta regió industrial de França amb el 7,3% de PIB nacional. Des del 2001, aquesta regió té un creixement constant que s’explica per la presència de la indústria aeronàutica però també per les implantacions d’indústries agroalimentàries, química i de salut, i per tant, ofereix bones perspectives de negoci. La seva proximitat geogràfica i cultural amb Catalunya la converteix en un soci privilegiat de les empreses catalanes.