La Cambra de Comerç de Manresa i el Cercle d’Infraestructures faran aquest dijous una jornada per parlar sobre el Pla de Rodalies de Catalunya amb el seu coordinador, Pere Macías, amb l’objectiu de tractar específicament aquelles actuacions que afecten a Manresa i la comarca del Bages. La sessió, que es farà per vídeoconferència i començarà a les 9 del matí, forma part del cicle de jornades que organitzen periòdicament la Cambra i el Cercle d’Infraestructures per tractar temes relacionats amb les infraestructures i la mobilitat i que afecten a les empreses del territori.

El Pla de Rodalies de Catalunya recull les actuacions previstes per al període 2020-2030, amb una inversió superior als 6.000 milions d’euros per millorar la xarxa de Rodalies. Al Bages, les actuacions que afecten són les que s’han de portar a terme a la línia R4, que uneix Sant Vicenç de Calders i Manresa, i R12, que va des de l’Hospitalet de Llobregat fins a Lleida passant per Manresa.

Des del territori fa temps que es demana una inversió real en aquestes línies que repercuteixi directament en una reducció del temps de desplaçament entre Manresa i l’àrea metropolitana. Sobre la taula, hi haurà la possibilitat que en un futur canviï la gestió de les línies de Renfe a FGC i com això podria afectar el servei, o altres projectes ferroviaris territorials com el tren tramvia comarcal o l’Eix Transversal Ferroviari.

L’assistència a la jornada és lliure però cal inscriure’s prèviament al següent enllaç.