La Cambra de Comerç de Manresa vol facilitar l’accés al finançament a les petites i mitjanes empreses del territori, i per aquest motiu donarà a conèixer formes de finançament alternatives als bancs. Es tracta de sistemes com el micromecenatge, que consisteix en recollir aportacions de persones a títol individual, majoritàriament a través de plataformes on line, el contacte amb inversos privats, els Business Angels, o el micromecenatge de deute, en què petits inversors concedeixen préstecs de poc import. Totes aquestes modalitats han nascut o guanyat pes durant la crisi com a resposta a la manca de crèdit bancari.

Per difondre aquests mètodes de finançament, la Cambra farà una jornada gratuïta el dia 18 de març, adreçada principalment a petites i mitjanes empreses del territori, en què participaran especialistes en finançament alternatiu. Els ponents seran Sandra Font, responsable de xarxes de finançament alternatiu i internacional d’ACCIÓ; Enric Gamell, consultor financer de Compas; Antoni Sala, director general de Business Angels; i Josep Nebot, cofundador d’Arboribus.

Compas és una empresa especialitzada en finançament alternatiu que ofereix assessorament i contacte amb una important cartera d’inversors, tant públics com privats. Business Angels, per la seva banda, és una entitat privada que posa en contacte inversors privats amb emprenedors que busquen finançament per als seus projectes. A diferència d’altres tipus d’inversors, els Business Angels també aporten al projecte la seva experiència, coneixements i contactes empresarials. Per últim, Arboribus és una plataforma web que agrupa prop de 2.000 inversors que fan préstecs directes a pimes. Per a les empreses suposa una nova font de finançament no bancària, mentre que per als inversors es tracta d’una alternativa d’inversió molt competitiva respecte als productes d’inversió tradicionals.