La Cambra de Comerç de Manresa ha acompanyat 6 empreses catalanes a obrir mercat al Japó, en la que ha estat la primera de les missions empresarials que farà aquest any. Es tracta de 5 empreses del sector agroalimentari, una de les quals de la comarca del Bages. La sisena pertany al sector de la cosmètica. L’acció va comptar amb el suport de la Cambra de Comerç d’Espanya a Tòquio. També es va fer una trobada amb la directora de l’oficina d’Acció al Japó, Yuko Kijimoto.

Durant el viatge, les empreses participants han mantingut més d’una trentena de contactes amb potencials clients o socis al país, i la resposta ha estat molt positiva, ja que els importadors i distribuïdors japonesos han mostrat molt interès pels productes catalans.

Properes destinacions: Mèxic i Brasil
Del 22 al 26 de maig tindrà lloc la missió empresarial a Mèxic, organitzada conjuntament amb l’oficina d’ACCIÓ a Mèxic. Es tracta d’una missió multisectorial, on hi participaran vuit empreses catalanes vinculades al sector agroalimentari, l’industrial, la dermo-cosmètica i el retail.

La darrera missió de l’any tindrà com a destinació el Brasil i es farà del 18 al 22 de setembre del 2023 i compta amb la col·laboració de l’oficina d’ACCIÓ a Brasil. oportunitat per a les empreses catalanes, que es veuran beneficiades per aquest tractat. La missió, tot i ser multisectorial, vol orientar-se a empreses del sector TIC d’àmbits com l’Internet de les Coses o la ciberseguretat, degut a les bones oportunitats de negoci que ofereixen els mercats brasilers en aquest àmbit.