Coincidint amb l’inici de la nova legislatura, representants de la Cambra de Comerç de Manresa i del Consell Comarcal del Bages s’han reunit per acordar reprendre el diàleg amb el departament de Territori de la Generalitat. L’objectiu és mantenir la pressió per aconseguir millorar les infraestructures al territori en matèria viària i ferroviària. En el marc de la trobada, en la que han participat la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacòs, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, i el conseller de Territori del Consell Comarcal del Bages, David Aron López, s’ha establert també la convocatòria oficial del Consorci Viari de la Catalunya Central amb els nous membres durant les properes setmanes.

Pla Director de Mobilitat

Les dues institucions sol·licitaran una trobada amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per conèixer de primera mà el Pla Director de Mobilitat 2020-2025 que planeja el Govern. La voluntat del Consell Comarcal del Bages i de la Cambra de Comerç és tenir un coneixement exhaustiu del document per analitzar el paper que jugarà el territori i com afectarà infraestructures clau com la carretera C-55, l’autopista C-16 o les línies de ferrocarrils.

Suport a la indústria

En el marc de la trobada, s’ha fet palesa la necessitat de continuar el desenvolupament del Pla Industrial del Bages reprenent les accions estratègiques marcades a partir de la col·laboració d’Eurecat i els agents polítics i socials del territori. En paral·lel, es vol reforçar el projecte Invest in Bages per atraure noves activitats econòmiques i retenir el talent del territori i continuar impulsant la Taula per a la Formació d’Adults.