La Cambra de Comerç de Manresa començarà un cicle de jornades dedicades a analitzar i debatre sobre la situació del sector industrial a la Catalunya Central i les seves perspectives de futur. El cicle, que porta per títol “L’empresa del demà”, forma part del projecte Ocupació al Bages Industrial, promogut per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa i en el qual la Cambra també hi participa. La primera sessió tindrà lloc dimecres vinent dia 28 de novembre i hi participarà la directora general d’Indústria de la Generalitat, Matilde Villaroya, que parlarà sobre l’estratègia industrial de Catalunya. L’acte tindrà lloc a les 9 del matí a la sala d’actes de la Cambra.

El dimecres 12 de desembre, a les 12 del migdia, es farà la segona jornada d’aquest cicle, en la que es parlarà de l’impacte laboral de la indústria 4.0 a Catalunya. En aquest cas, el ponent serà Joan Miquel Hernández, responsable de l’àrea de Desenvolupament Empresarial de la Generalitat de Catalunya. La participació a les dues sessions és oberta a totes les persones que hi estiguin interessades i cal fer inscripció prèvia enviant un correu electrònic a goviedo@cambramanresa.org.

El Bages, comarca industrial

El sector industrial té un pes específic important al teixit econòmic del Bages, on suposa un 30% de l’ocupació i un 41% de tot el valor afegit brut que general el sector privat de la comarca, segons dades de l’estudi Creixement econòmic i activitat empresarial al Bages 2012-2016 que la Cambra va fer públic el passat mes d’octubre. Així, la comarca destaca dins del conjunt català per seu marcat caràcter industrial i la presència d’empreses molt internacionalitzades, entre les quals destaca el sector auxiliar de l’automoció, molt important en termes quantitatius i amb una base exportadora superior a la mitjana catalana del mateix sector.

L’aposta d’Europa pel sector industrial i l’entrada de les noves tecnologies de la indústria 4.0 han posat el focus d’atenció en aquest sector, que es prepara per afrontar canvis importants en els propers anys.