Vuit empreses catalanes, cinc de les quals de la comarca del Bages, van viatjar fins a Tolosa de Llenguadoc amb la Cambra de Comerç de Manresa per participar al saló Siane, la fira industrial més important del sud de França. D’aquestes, cinc empreses (Solpey, Suinsa, Vidaltech, Devesa Hermanos, Esinsa) van participar a la fira com a expositors, en una acció de participació agrupada organitzada per la Cambra de Manresa amb el suport d’Acció. La resta (Metalvent, Endepro i Tecmec) s’hi van desplaçar com a visitants.

Durant la fira es van mantenir més d’un centenar de contactes entre les empreses participants i potencials compradors de la zona del sud de França, especialment amb empreses dels sectors de la maquinària, l’aeronàutic i les enginyeries. Cada empresa disposava d’una agenda de contactes individualitzada que s’havia treballat prèviament. La valoració per part de les empreses catalanes va ser molt positiva, especialment per a aquelles que tot just iniciaven la seva prospecció al mercat francès.

Les empreses participants van tornar amb bones perspectives de negoci. Els elements més valorats per part dels compradors francesos van ser la proximitat logística de Catalunya, que facilita la capacitat de resposta, la tradició industrial existent i els preus competitius.

Siane és una fira que reuneix prop de 10.000 visitants industrials i 400 expositors dels sectors de la subontractació industrial, la màquina eina, la robòtica i la indústria 4.0. Tot i que la major part dels expositors són de la zona d’Occitània, enguany s’hi va poder veure per primera vegada un expositor xinès de maquinària de tall làser i també visitants xinesos oferint els seus serveis.