Iberpotash continua apostant per la comarca del Bages tal com s’ha posat de manifest en una jornada celebrada a la Cambra i en la qual l’empresa ha donat a conèixer els seus principals projectes de futur. La sessió ha estat en bona part centrada en la transformació de l’àrea de Sallent, amb propostes que inclouen des del desenvolupament de noves zones industrials fins a la creació de zones logístiques o l’explotació turística de la mina i la muntanya de sal. La companyia també ha explicat els seus plans per explotar el Cogulló amb una nova planta de tractament de la sal que permetria comercialitzar-la i, amb el temps, anar-la reduint. Els aspectes mediambientals, amb una inversió que supera els 5 milions d’euros anuals, són una altra de les prioritats de l’empresa.

Les necessitats d’Iberpotash en matèria d’infraestructures i molt especialment la connexió amb el Corredor del Mediterrani ha estat un dels temes que ha generat més interès per la repercussió positiva que això pot tenir en tot el teixit econòmic de la comarca. En aquest sentit, els representants de l’empresa han expressat la seva confiança en què la connexió entre el Bages i el Corredor del Mediterrani acabarà essent una realitat.

A la jornada d’avui hi han assistit representants d’empreses i administracions del territori. Per part d’Iberpotash, hi han participat el seu conseller delegat, José Antonio Martínez, el director de medi ambient, Lluís Fàbrega, i el tècnic de l’Institut Cerdà Lluís Inglada, que col·labora amb l’empresa en el desenvolupament d’aquests projectes. Durant la sessió s’ha projectat el documental “Una gran muntanya, una gran oportunitat”, que explica els aspectes mediambientals de l’activitat d’Iberpotash i que serà presentat al públic el proper mes de juny.