La Fira de l’Ocupació del Bages ha reunit avui al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa 25 empreses amb un total de 570 possibles candidats als 170 llocs de treball que s’hi oferien. La fira ha presentat un molt bon volum d’assistència ja des de bon matí, i els responsables de les empreses no han parat de rebre currículums i de conèixer possibles noves incorporacions a les seves plantilles. Les activitats que s’hi han organitzat també han tingut una molt bona acollida. Per exemple, la que oferia la possibilitat de fer-se una foto professional per al currículum, que ha tingut cua en molts moments del dia.

Al matí, han fet la visita institucional pels diferents estands la presidenta de la Cambra de Comerç, Sílvia Gratacòs, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, la regidora d’Ocupació, Emprenedoria, Feminismes i LGBTI, Cristina Cruz, i el regidor d’Ensenyament i Universitats, Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Josep Gili. La d’enguany ha estat la sisena edició de la Fira de l’Ocupació, organitzada conjuntament per la Cambra de Comerç de Manresa i l’Ajuntament de Manresa.

La sensació per part de les empreses participants ha estat molt positiva per l’alta quantitat i varietat de persones assistents a la fira. D’aquestes, n’hi havia algunes que s’estrenaven, mentre que d’altres hi assisteixen de manera habitual per la bona oportunitat que els suposa a l’hora de captar nous professionals.

Gran part de l’èxit de la fira es deu a la participacio d’entitats que treballen en programes ocupacionals a tota la comarca, aixi com de centres educatius de secundària i de formacio professional que prèviament han fet diferents tallers. És el cas de l’institut Lacetània, per exemple.

La fira ha estat la culminació de la Setmana de l’Ocupació, durant la qual s’han fet activitats i tallers que han arribat a més de 150 persones. Destaca la bona acollida de la visita al recinte Pirelli als tallers dels vehicles de competició dels estudiants d’UPC, Dynamics i Synergy, que, conjuntament amb el Centre de Formació Pràctica, van exposar a més de 60 joves quines formacions, professions i empreses s’amaguen darrere d’aquests vehicles. També va tenir una alta participació la xerrada inaugural a càrrec de Jaume Gurt a Cambra així com el taller de dirigit a majors de 45 anys que va impartir la experta en talent sènior Cèlia Hil.

La Fira de l’Ocupació del Bages forma part de les accions que porta a terme la Cambra de Comerç de Manresa dins del programa PICE d’impuls de l’ocupació juvenil en el marc de la Garantia Juvenil i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.