Empreses catalanes del sector de la subcontractació industrial (fabricants de parts i components que s’incorporen a maquinària diversa) han buscat oportunitats de negoci a França amb una missió organitzada per la Cambra de Comerç de Manresa amb la col·laboració de l’oficina d’Acció a París. Concretament, han estat 6 empreses de la Catalunya Central i les comarques de Girona les que han viatjat fins a la ciutat de Lió coincidint amb la celebració del saló Industrie, una de les principals fires del sector. En el marc de la fira, les empreses participants han mantingut més de 40 entrevistes de treball amb potencials clients i han visitat 24 empreses de la regió reunint-se amb els seus caps de compres.

La regió de Rhone Alps Augvergne és la principal zona industrial de França, amb presència d’empreses dels sectors de l’automoció, aeronàutic, nuclear i fabricants de maquinària diversa. Les empreses catalanes participants a la missió es dediquen a la fabricació de peces i components per a tots aquests sectors. A l’hora de cercar proveïdors, les empreses franceses tenen en compte aspectes com la flexibilitat, els terminis d’entrega, la capacitat per resoldre incidències i urgències, el temps de resposta, etc. L’objectiu, en el cas de les empreses catalanes, era presentar les seves capacitats industrials (clients de referència, tipus de peces i projectes en els quals es treballa, maquinària, certificacions i homologacions) i aconseguir optar a la cotització de peces concretes per a les empreses franceses.

A la Catalunya Central, les empreses del sector del metall, majoritàriament dedicades a la fabricació de components, representen el primer sector industrial pel que fa a nombre d’empreses i el segon en Valor Afegit Brut. Principalment es tracta de petites empreses amb un nombre reduit de clients. Amb aquesta missió, es vol ajudar les empreses d’aquest sector a internacionalitzar-se, en aquest cas al mercat francès, posant-les en contacte amb potencials clients d’aquest país.