Els joves que vulguin inscriure’s al sistema de Garantia Juvenil poden fer-ho a partir d’ara a través de la Cambra de Comerç de Manresa. Gràcies a l’acord signat entre el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i les Cambres de Comerç, aquestes actuaran com a punt d’accés al sistema i comptaran amb personal especialitzat que informarà i ajudarà als joves a donar-se d’alta en aquest programa d’àmbit europeu que té per objectiu facilitar l’accés al mercat de treball dels joves menors de 25 anys.

El sistema d’inscripció a través de les Cambres està pensat per a joves que no tinguin DNI electrònic o certificat digital. Adreçant-se a la Cambra de Comerç podran obtenir de manera gratuïta un certificat digital, que els serà vàlid també per a futures gestions, i podran fer la sol·licitud d’inscripció al sistema de Garantia Juvenil per via telemàtica amb l’ajuda de personal qualificat. L’objectiu és facilitar que tots els joves que vulguin donar-se d’alta al sistema puguin fer-ho amb el màxim de facilitats.

La Garantia Juvenil és una iniciativa a nivell europeu per reduir l’atur juvenil. S’adreça a joves més grans de 16 anys i menors de 25, o menors de 30 en el cas que tinguin un grau de discapacitat igual o superior al 33%, estiguin inscrits o no als serveis d’ocupació i que no tenen feina ni estan formant-se. Si compleixen tots els requisits, en un termini de quatre mesos la Generalitat, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya, els ha d’oferir una oferta de treball, de pràctiques en una empresa o proposar-los un itinerari de formació.