La Cambra de Comerç de Manresa i el Cercle d’Infraestructures celebraran aquest divendres una nova jornada que en aquesta ocasió es dedicarà a parlar del transport de mercaderies per carretera. La Cambra considera que aquest tipus de transport és molt important i insubstituïble ara per ara en molts casos al territori i esdevé fonamental per a la competitivitat del teixit econòmic de la Catalunya Central.

La jornada comptarà amb la presència del director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Pere Padrosa; el vicepresident de la Cambra i president de la comissió d’Infraestructures, Jordi Torrens; i l’assessor de transports de la CECOT, Joaquim Gil. La jornada, en format de conferència-col·loqui, tindrà lloc a la sala d’actes de la Cambra a partir de les 9 del matí i és oberta a tothom, prèvia inscripció a l’adreça de correu electrònic goviedo@cambramanresa.org o al telèfon 93 872 42 22.

La jornada d’aquest divendres vol posar sobre la taula diferents implicacions del transport de mercaderies per carretera, donant veu a operadors de transport, indústries que en són usuàries i administracions encarregades de la seva planificació. La Cambra reitera que es tracta d’un sector clau per a la competitivitat i el desenvolupament econòmic de la Catalunya Central, que en els darrers anys ha estat al centre del debat en aspectes com la implantació de l’eurovinyeta que, ara per ara, no s’ha acabat de concretar. A més, en el marc de la demanda d’unir el territori amb l’Eix Ferroviari Mediterrani caldrà consolidar el transport per carretera per completar el recorregut punt a punt.