El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Isidre Gavín, serà dilluns vinent dia 29 a la Cambra de Comerç de Manresa per explicar a les empreses del territori quin serà el funcionament de la campanya de descomptes a la C-16 a partir del proper mes de setembre. Des del departament de Territori i Sostenibilitat ja s’ha avançat que per accedir a les bonificacions que s’apliquen actualment serà necessari disposar de Teletac.

La jornada començarà a les 9 del matí i és oberta a tohom qui vulgui assistir-hi. Durant la sessió, les empreses participants tindran l’oportunitat de traslladar als seus dubtes o comentaris al secretari d’Infraestructures i Mobilitat. Per inscriure’s, cal enviar un correu electrònic a crovira@cambramanresa.org

Des de la Cambra de Comerç de Manresa s’ha demanat en reiterades ocasions la gratuïtat del peatge de la C-16, com a alternativa al desdoblament de la C-55 i per descongestionar aquesta via. Ja el 2008, una cinquantena d’entitats i empreses del territori van subscriure el Manifest de la Cambra per les Infraestructures del Bages en què es demanava “una dotació d’infraestructures viàries decent, que posi fi als col·lapses actuals i sense punts negres”. Entre les mesures que proposava el document hi havia el desdoblament cap al sud de la C-55, la connexió per via ràpida i gratuïta amb Barcelona, el port i l’aeroport i la utilització de la C-16 com a cinturó del Bages.

A principis de juliol la presidenta de la Cambra, Sílvia Gratacòs, es va reunir amb Isidre Gavín en una trobada en la que també hi van participar representants del Consell Comarcal del Bages i del Montepio de Conductors. Després d’aquesta reunió es va posar de manifest el malestar del territori per les novetats en les bonificacions de la C-16. Per aquest motiu, Gratacòs va convidar el secretari d’Infraestructures i Mobilitat a venir a la Cambra per explicar directament a les empreses del territori la nova campanya de descomptes.